Ottmar Hörl - Zeppelin Boy

€69,95
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)
Levertijd: 3-5 dagen

De 'Zeppelin Boy' of 'Zeppelin Junge' van de Duitse kunstenaar Ottmar Horl is in 2017 ontstaan voor een project in het Zeppelin-museum in Friedrichshafen. Hörl's sculptuur grijpt terug naar het motief van de jongen die wil vliegen, graaf Zeppelin, een Duits uitvinder en luchtvaarpionier uit 1838, terwijl hij de LZ3 (type zeppelin - de vliegende sigaar) vasthoudt.

Tussen 1900 en 1908 deed Zeppelin verschillende pogingen om vluchten te maken, maar dat ging telkens gepaard met ongelukken en rampen daar hij de Zeppelin vulde met het zeer brandbare waterstofgas. Toch zette hij door: in 1909 stichtte zijn eigen firma 'Luftschiffbau Zeppelin GmbH' dat mede werd gefinancierd door het Duitse leger. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bleken de zeppelins niet de verhoopte effectiviteit te hebben: ze waren te gemakkelijke doelwitten voor de veel mobielere vliegtuigen. Een aanvankelijk vreedzame uitvinding dus - tot de Duitse krijgsmacht de zeppelin voor eigen doeleinden 'kaapte'. De bombardementen van Luik, Antwerpen en Londen vanaf 1914-1915 zijn daar het gevolg van. Graaf von Zeppelin overleefde dit misbruik van zijn uitvinding niet lang. Hij overleed in 1917.

Het beeld heeft een hoogte van 43 cm, een breedte van 31 cm en een diepte van 19 cm en is verkrijgbaar in vijf kleuren: zilver, goud, oranje, blauw en antraciet en is gemaakt van door en door gekleurd kunststof.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen